maanantai 27. heinäkuuta 2015

Kuha aktiivinen myös aamusta

Kuhanuistelu ja erityisesti onnistuneet kuhareissut yhdistetään monesti ilta- ja yöaikaan. Itsekin olen monesti saanut komeat kuhasaaliit nimen omaan yöaikaan ja siksi uistelu on monesti painotettu yön pimeille tunneille. Muutama vuosi takaperin innostuin kuhanuistelusta pienemmällä mökkijärvellä ja saimme monia 3-4kg painoisia kuhia aivan keskellä päivää. Tällöin heräsi mielenkiinto siihen, että taitaa sitä kuhaa saada myös muina kellonaikoina, vai onko meille vain sisäänrakennettu ajattelumalli että kuhaa saa vain ilta-aikaan?

Moni uistelija ja erityisesti kotijärveni Näsijärven uistelijat ovat kokeilleet kuhanuistelua aamuaikaan klo 06-10:00 välillä. Tulokset ovat olleet kerrassaan hämmästyttäviä ja taas kerran muutetaan pinttyneitä olettamuksia kuhan ottiajoista. Ensimmäisen kerran tänä kesänä kuulin aamun kuhasaaliista, kun kalakaverini Ville oli lähtenyt Näsijärvellä aamuvarhain ja oli karkuuttanut ennätyskuhansa veneen vierestä klo 06:00 aamulla. Oli kuulemma ollut sellainen mörkö, että siinä olisi Nässyn kuhaenkat menneet uusiksi, mutta niin vain messinkikylki irtosi veneen vierellä. Tästä muutama venekunta saikin kipinän aamuiseen kuhanuisteluun.

Ville otti pian revanssin ja tällä kertaa kuhaa nousi aamulla veneeseen erinomaisesti. Aamun ison kuha nappasi klo 07:55 ja painoa tällä kuhalla oli 3.7kg.

Aamukuha 3.7kg

Muut venekunnat kiinnostuivat hyvin pian enemmänkin kuhan aamu-uistelusta. Erityisesti perheelliset olivat enemmän kuin kiinnostuneita aamuisesta uistelusta, kuin että yö vedetään kuhaa ja tulet aamulla kotiin klo 04:00 ja sitten pitääkin herätä reippaana muksujen kanssa klo 07:00 leikkimään. On itseäkin ramaissut enemmän kuin kunnolla muutaman kuhareissun jälkeen, mutta kaikella on hintansa...heh!
Niinisen Mikko oli myös käynyt koittamassa kuhan aamusyöntiä ja ruokakaloja oli tullut siihen malliin, että Mikko totesi tarvittavien ruokakuhien olevan kesän osalta tässä. Näsinselän aamysyönti oli ollut vähintään hurja ja pintavedolla kaikki.

Näsinselän aamukuhat

Jos ei välttämättä yöllä halua lähteä kuhakalaan, niin suosittelen kokeilemaan aamusyöntiä;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti