maanantai 13. heinäkuuta 2015

Isojen lohien ja taimenten Dal- Joki

Ruotsin legendaarisella Dal- joella lohikausi oli normaalista myöhässä ja lohenkalastus jatkui juhannuksen jälkeen erinomaisena. Normaalin kaavan mukaan juhannuksen jälkeen lohikausi alkaa olemaan taputeltu ja joen juoksutus laskee huomattavasti. Nyt kuitenkin heinäkuun alussa joessa riitti juoksutusta sekä lohia, olipahan joukossa myös komeita taimenia. Suomalaiset ovat olleet aina hyvin edustettuina Dal- joella, niin keväällä kuin kesälläkin. Itsekin useamman reissun joelle tehneenä, arvostan Älvkarlebyn helmeä Dal- jokea, joka on varsinainen kalastuskeskus. Joella on aina mukavan leppoisa tunnelma Ruotsalaiskalastajien keskuudessa ja aina on sekaan mahtunut.

Havusalmen Jarin poppoo oli joella heinäkuun alussa kaikki pääsivät hienosti lohenmakuun. Tällä reissulla Jukan putkiperhot kelpasivat varsin isoilla lohille sekä taimenille.

Lohi 17.2kg

Taimen 7kg+

Ruotsissa vain riittää hienoja jokia moneen lähtöön... Dal- joki on padottu, mutta silti joella eletään kalojen ehdoilla. Tästä voitaisiin ottaa mallia vaikkapa Kemijoella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti