maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kolmen lohen päivä Porkkalassa

Viikonloppuna lohenuistelu jatkui Porkkalassa isomuksen jäljiltä ja Ahti palasi tutuille ottipaikoille. Viimeksi lohet tuntuivat olevan pintakalvossa syönnillä, mutta veden lämmettyä muutaman asteen verran, niin painotusta on syytä lyödä enemmän kehiin. Erityisesti veneen vierelle viritetyn ison painon takaa lohi nappaa usein. Tätä kannattaa aina käyttää lyhyen vapautuspituuden takana. Veneen vierelle oli viritetty 150g painojen takana uivat salakat. Kannattaako edes kysyä, että mitä raksihuppuja veteen oli viritetty? Niin suvereeni Anchovy Bullet Roll on ollut Porkkalan vesillä.

Päivän ensimmäinen lohi oli veneessä jo tunnin uistelun jälkeen. Tutut ottipaikat olivat taas antaneet hienon Itämeren hopeisen merilohen.

Päivän avauslohi 7.4kg

Ensimmäinen lohi nappasi takilasta 21m syvyydestä Anchovy Bullet Roll raksiin. Tämä syönnöskala ei ainakaan pinnassa syönnöstänyt, joten takilat kannattaa laskea syvälle. Ehkei kuitenkaan aivan 47m syvyyteen, kuten viime reissulla...heh!

Vähitellen Igloo alkoi täyttyä päivän mittaan ja lohelle saatiin kaveri kylmälaukkuun. Tämä kala oli +3kg painoinen. 

Iglon oma lohipeti

Pikkulohi nappasi juuri veneen vieressä uitetun 150g painon takaa, joten selkeästi kannattaa painottaa pyytöjä tässä vaiheessa lohikautta. Vielä alkuillasta veneeseen nousi 4kg lohi, joten voidaan todeta että kolme lohta päivässä Suomenlahdelta on aina kova juttu. Ahti harmitteli kovasti keskipainon romahtamista, mutta minkäs teet;) Jälkimmäinen kala tuli myös veneen viereltä ison painon takaa, joten pintakalvosta ei pyhänä yhtään kalaa tavoitettu. 

Päivän ottivärit Bullet Rollien osalta olivat:


Kaikki kalat tulivat siis syvältä, yksi kala takilasta 21m syvyydestä ja muut kalat sivuilta 150g painon takaa, jossa hyvin lyhyt vapari.

Kerrassaan onnistunut reissu!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti