maanantai 13. heinäkuuta 2015

30kg Kuhaa Näsijärveltä

Alkukausi Näsijärven kuhastuksen suhteen on ollut suoraan sanoen nihkeä. Hevostoimiston mukaan kuha pysyi pitkään aivan matalassa, tuollaisessa 3-5m vedessä. Oma tekniikkamme ei sovellu "matalaruoppaukseen", vaan olemme enemmänkin syvänteiden miehiä. Yleensä se aika, jolloin kuha siirtyy syvänteeseen, on parasta uisteluaikaa. Silloin kuha nimittäin tankkaa rajusti ja iskee kiinni uistelijoiden pyydyksiin. Tätä aikaa olimme odottaneet ja se on yksi kaunis ilta/ yö, kun se on käsillä.

Viikonlopun houkuttelevat kuhakelit innostivat uistelijat liikkeelle. Vetoon laitettiin vuosien varrella hyväksi havaittuja kuhavaappuja, on niillä taimentakin tullut ja ihan kuhanvedon yhteydessä. Emme pistä pahaksi, jos taimenta pukkaa tulemaan...heh!

Alkuilta osoitti sen, että kuha oli selkeästi jo syvänteiden 30-40m päällä ja iski hanakasti eri vaappuihin. Pian ruokakuhat olivatkin jo veneessä.

Koljon ruokakuhia

Ville oli varustellut Fasterin todelliseksi "kuhamagneetiksi" ja nyt eivät jää väsytykset valaistuksesta kiinni;)
Kuhanuistelijan lisävalo

Silloin kun kuha tuntuu olevan syönnillään, niin silloin on mahdollisuus todelliseen jättipottiin. Erään syvänteen päällä oli kuhaparvi syönnillä ja kun siinä kaarteli, niin vapa taipui kerta toisensa jälkeen. Usein veneen lattialla lepäsi kuha, jota kelpasi katsella.

Näsijärven messinkikylki

Illan isoimpien kuhien väsytyksen saatiin taltioitua videokameralle. Ensimmäisenä esittelyssä illan yli neljän kilon kuhista ensimmäinen, joka painoi 4.1kg.Kuha 4.1kg, joka lähti mukaan ruokakalaksi.

Illan isoin kuha painoi 4.5kg ja koska veneessä oli jo yksi iso kuha, niin oli vähintään kohtuullista päästää kuha takaisin kasvamaan. 

Kuha 4.5kg CR

Kuha söi tasaisesti läpi yön ja kaiken kaikkiaan yön aikana Fasterissa kävi n. 30kg kuhaa sekä lisäksi haukia. Ruokakaloiksi otettiin muutamat kuhat ja loput kuhat vapautettiin kasvamaan Näsijärven aalloille. Kaikki kuhat tulivat syvänteen päältä ja noin 1-5m syvyydestä. Useat vaappumerkit kelpasivat kuhille illan aikana kuten: Dorado Esox, Karikko, sekä Bomber.


Nyt voidaan ehkä sanoa, että Näsijärven kuhakausi alkaa vähitellen todenteolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti