lauantai 2. toukokuuta 2015

Quicksilver Captur pilothouse 675 varustelua osa 3

Targakaaresta uupuivat vielä plaanarikelat, jotta setti olisi täydellinen isoilla kelkoilla uistelua varten. Syksyllä näitä ei vielä tarvittu, koska raksiuistelussa luotamme pikkuplaanareihin. Merilohenuistelussa käytämme välillä raksia ja välillä peltiä. Pellinvedossa isot kelkat ovat ehdottomat.

Targakaarta suunniteltaessa oli otettu huomioon, että plaanarikeloille jäisi luontevat kiinnityspaikat. Myös yksi kriteereistä oli se, että ne eivät saa olla tiellä kun kulketaan veneen laitaa pitkin. Edellisessä veneessä jonkun pää osui plaanarikeloihin koko ajan ja se ei loppuvaiheessa ollut kovin hauskaa.

Kelauskorkeus on optimaalinen ja tilaa olisi ollut asettaa kelat haluamaansa kulmaan. Katsoin omaan käyttöön sopivaksi hieman sivusuunnassa olevan asennuksen. Tätä on helppo muuttaa, jos käytäntö osoittaa että muutoksia tarvitaan. Patriot plaanarikelat oli helppo asentaa ja tein asennustyön samalla, kun lapset harjoittelivat "kapteenin tehtäviä" kabiinin puolella. Komponentit, pultit sekä koneistus on hyvin laadukasta Patriot plaanarikeloissa, tämän huomasi jo asennusvaiheessa.

Plaanarikelat paikoillaan

Jänteet keloihin ja vesille

Plaanarikelojen asennus kävi nopeasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti