tiistai 25. elokuuta 2015

Täsmäaseet ison kuhan vertikaalijigaukseen

Vertikaalikärpänen puraisi elokuun alussa, pakko se on myöntää. Hyvin erilaista mihin olen tottunut kalastuksen saralla, mutta siinä sen kiehtovuus. Ymmärrän hyvin, että kaikki eivät jaksa istua merellä koppiveneessä odottamassa merilohen tärppiä, jota ei välttämättä tule moneen moneen reissuun. Siinä hommassa itseäni kiehtoo se suuri haaste, johon lohenkalastus kiteytyy. Vertikaalijigauksessa ollaan toisaalta aivan eri lailla kosketuksissa kalan kanssa ja tapahtumia on yleensä paljon. Päivä hurahtaa ennen kuin huomaatkaan ja hyvä kun viimeksi ehdin edes eväitä syödä. Uistelussa tulee välillä eväitä syötyä enemmänkin...heh!

Olen aina ollut hieman ison kalan perään ja tähän kuha ei tee poikkeusta. Hankin heti kasan isoja Quantumin vertikaalijigejä kokoluokassa 17-21,5cm, joita on tarkoitus uittaa isojen kuhien päänmenoksi. Isot hauet saavat myös iskeä siiman päähän ja tätä ei katsota pahalla;) Quantumin Freddie Shad ja Pelagit vertikaalijigit ovat hyvin suosittuja Euroopassa ja erityisesti kuhankalastuksessa.  Valitsipa Erälehti Freddie Shadin vuoden jigiksi 2014, joten aivan tuntemattomasta tuotteesta ei ole kysymys.


Freddie Shad

Pelagic Shad

Isot jigit vaativat kaverikseen tukevat työkalut ja nämä löytyivät helposti saman valmistajan eli Quantumin tuoteperheestä. Vavan piti olla tarpeeksi tyrnä isoille jigeille ja tähän valikoitui Quantum Pelagic 80 vertikaalijigivapa. Merkin edustaja Jani Ollikainen oli myös kovasti kehunut kyseistä vapaa minulle ja vapa vaikuttaa todella hyvältä. Vapa on suunniteltu nimen omaan kovemman luokan vertikaalijigaukseen.

Quantum Pelagic vertikaalijigivapa - isojen jigien käyttöön kuten Freddie Shad ja Pelagic

Quantum on suosittu merkki vertikaalikalastajien keskuudessa Euroopassa

Ei vapaa ilman kelaa. Punniskelin hieman erilaisia vaihtoehtoja ja hain selkeästi laadukasta kelaa, mutta aivan tähtitieteellisiä summia en siitä aikonut maksaa. Kelan olisi tarkoitus sopia myös perinteiseen heittojigaukseen, koska tätäkin tulee mökillä tehtyä. Mikäli tarkoitus on vain harrastaa vertikaalijigausta, niin omasta mielestäni laadukkaalla vavalla ja keskinkertaisella kelalla pääsee jo pitkälle. Kelaksi valikoitui Quantum Code LH, jossa on erittäin hyvä hinta-laatusuhde, kun puhutaan alle 100 euron kelasta. Laadukas viimeistely ja taattua Quantum laatua. Näin ollen kela ja vapa löytyivät samasta tuoteperheestä.

Quantum Code LH

Tässä hieman ulkomaankielellä olevaa videota Quantum Codesta.

Quantum Code vertailussa


Quantum tuoteperheestä löytyivät sekä kela ja vapa

Quantum Code - oikea koodi isolle kuhalle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti