tiistai 25. elokuuta 2015

Esittelyssä Quantum vertikaalijigit Freddie Shad ja Pelagic Shad

Vertikaali- eli pystyjigaus on yleistynyt räjähdysmäisesti niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa. Myös perinteiset mökkikalastajat ovat myös löytäneet vertikaalijigauksen, joka muistuttaa paljon perinteistä venepilkkimistä, mutta tekniikassa ja elektroniikan hyödyntämisessä on tapahtunut suurin kehitys.

Markkinoilla on valtava tarjonta erilaisia jigiä eri kokoluokissa, puhumattakaan värikirjosta, joka on vähintäänkin kattava. Jokaisen on helppo löytää omaan vesistöönsä sopiva väri, oli kyse sitten ärsykeväristä tai luonnonväristä. Olen viime aikoina haastatellut paljon pitkän linjan vertikaalikalastajia, jotka viettävät vesillä paljon aikaa erityisesti kuhan perässä ja tiedustellut, että mitä he vertikaalijigistä hakevat? Lähes yhdestä suusta olen kuullut, että vertikaalijigin tulee olla hyvin elastinen ja pehmeä, joka takaa hyvän uinnin vedessä. Liian kovat jigit eivät saaneet vertikaalimiehiltä suurta kiitosta, vaan he vannoivat pehmeyden ja liikkeen nimeen.

Elastisuutta ja pehmeyttä tarjoavat Quantumin jigimalliston Freddie Shad ja Pelagic Shad. Erälehti palkitsikin Freddie Shadin vuoden kuhajiginä 2014, joten myös testaajat mieltyivät jigiin kovasti. Niin Freddie Shad kuin Pelagic Shad on suunniteltu erityisesti ison kuhan vertikaalijigaukseen. Erityisesti malliston isoja kokoja 17cm ja 21,5cm suositellaan ison kuhan suupalaksi.Quantumin hyvä liike perustuu erityisesti Freddie Shadissä sen muotoiluun, jota on korostettu erityisellä lovella alavatsassa. Pelagic Shad on puolestaan hyvin pehmeä ja pitkän profiilin omaava jigi. 21cm mittaista suupalaa kannattaa tarjoilla niille isoille yksilöille, niin minä ainakin ajattelin tehdä. Nettiaikakautena erityisesti videoiden määrä on lisääntynyt hurjasti ja löysin hyviä videoita koskien Freddien ja Pelagicin viritystä sekä kalastusta.

Pelagic Shad kalastusta ja viritystä

Freddie Shad kalastusta

Freddie Shad virittäminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti