torstai 4. kesäkuuta 2015

Esittelyssä Anchovy täkyraksit

Täkyraksien pioneeri ja edelleen markkinajohtaja nro 1 on Kanadalainen valmistaja Anchovy Special. Kaikki alkoi Anchovy Special mallista, joka on edelleen käytetään raksihuppu lähes maassa kuin maassa. Aikanaan valmistaja teki myös Anchovy Minnow hupun, joka oli tarkoitettu pienemmälle syötille. Anchovy Minnow on myös löytänyt oman käyttäjäkuntansa. Viimeisin veljessarjan tulokas on "isoveli", Anchovy Bullet Roll, joka tuli markkinoille 2011. Kyseinen huippu tehtiin yhä kasvavalle isomman syötin käyttäjäkunnalle. Anchovy Bullet on osoittautunut erinomaiseksi lisäksi Anchovy:n mallistoon.

Anchovy Special on tarkoitettu syöttikalalle 11-14cm. Anchovy Special on suhteellisen tarkka virittää, mutta on ehkä kaikkein "sielukkain" raksihuppu, johon saa todella hienoa uinteja. Huppuun voi virittää tynnyriuinteja niskareiän avulla tai sitten virittää "putkiuintia" nokkareiän avulla. Optimaalinen vetonopeus 2.4-2.8 km/h. Tässä muutamia väriesimerkkejä:


Anchovy Minnow raksihuput on tarkoitettu 9-12cm mittaiselle syötille. Huppuun saa myös isomman syötin, jolloin siihen erittäin rauhallisen uinnin, joka on ollut jalokalan mieleen. Erityisesti vesistöissä, joissa on pientä muikkua, niin kannattaa suosia pienempää raksihuppua. Optimaalinen vetonopeus 2.4-2.6 km/h. Tässä muutama väriesimerkki:

Anchovy Bullet Roll on huppu isommalle syötille 12-16cm. Parasta Bullet Rollista on se, että se on kaikista helpoin virittää Anchovy malliston raksihupuista. Anchovy Bullet Roll kestää vauhtia sekä ennen kaikkea isompaa aaltoa. Kova keli ei tapa yhtä helposti kyseisen hupun uintia ja siksi Bullet Roll pyytää esimerkiksi merelläkin kovemmassa kelissä. Suosittelen kokeilemaan! Optimaalinen vetonopeus 2.5-3.2 km/h niskareiästä, nokkareiästä voidaan vetää 3.5- 4.2km/h. Tässä pari väriesimerkkiä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti