torstai 4. kesäkuuta 2015

Proline 26 WA

Sain viikko sitten kutsun hypätä Proline 26  Wa mallisen veneen kyytiin, jota olin aikaisemmin ihastellut trailerilla sekä satamassa. Vene on pitkäaikaisen kalakaverini Jarin, joka haeskeli vuosia merelle sopivaa vetouisteluvenettä, joka kestää myös vähän tyrskyjä. Proline on sellainen vene, joka todellakin on merikelpoinen.

Proline laiturissa

En malttanut olla hyppäämättä kyytiin

Prolinen runko sekä perärakenne on hyvin vankka, joka mahdollistaa myös isojen tuplakoneiden asennuksen. Kyseisen Prolinen menoa oli vauhdittamassa 2 x 250hv Mercuryn 4-tahti moottorit. Marssivauhtikin oli jo monelle pienemmälle veneelle kovaa kyytiä ja vaikka hieman kynsimme kovan merenkäynnin johdosta kalapaikoille, niin pystyimme pitämään tuollaista 50km/h vauhtia yllä. Tuplakoneet ovat luonnollisesti myös turvallisuuskysymys ja näiden saisi yleistyvän myös Suomessa. Kysyin Jarilta, että kuinka hän koneilla uistelee? Sain vastaukseksi, että vuorotellen aina toisella koneella, jotta käyttötunnit saadaan tasattua. Hyvin järkeenkäypää.

2 x 250hv Mercury


Iso ja merikelpoinen vene ansaitsee luonnollisesti kaverikseen paljon huippuluokan elektroniikkaa. Sitä Prolinessa riitti ja itsekin sain hyvän oppitunnin erilaisiin laitteisiin, joista osa oli entuudestaan vieraita.

Tuplakoneet - miksei Tuplanäytötkin

Takilamiehen kaiku oli sijoitettu taakse

Parasta veneessä oli uistelijan näkökulmasta se hyvä yhteys tuulensuojan ja kalastustuntuman välillä. Prolinessa on tilaa sekä mukavuuksia, mutta kuitenkin pysyt koko ajan tilanteen tasalla uistelun suhteen. Myös jääkaappitilaa oli erittäin hyvin sekä wc- tilat. Kokonaispaketti oli kerrassaan vakuuttava.

Kalatkaan eivät venettä kiertäneet, joten suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti