tiistai 16. kesäkuuta 2015

Vetopeltien puhdistus - suolainen merivesi pois

Merivesi saa vetopeltien koukut, uistinrenkaat sekä kuulalaakerileikarit nopeasti korroosion valtaan. Esimerkiksi Selkämerellä vesi ei ole aivan yhtä suolaista kuin Etelä- Ruotsissa, mutta kuitenkin välinehuollon merkitys korostuu sisävesiuisteluun verrattuna. Jos vetopellit vain paiskaa vetopäivän päätteksi uistinrasiaan, niin siellähän muhivat. Ja hetken muhittuaan ovatkin pellit sitten yltä päästä ruosteessa ja ne eivät olekaan enää omalle silmälle iloksi.

Mikäli veneeseen tulee esimerkiksi painevesi, niin vetopellit on hyvä pestä aina vetopäivän jälkeen. Mikäli painevettä ei veneeseen tule, niin tämän varalta on hyvä olla pesuvettä veneessä mukana. Suosittelen myös pesemään vetopellit kotona huolellisesti ja erityisesti ennen kauden alkua sekä vetokauden loputtua, Näin ne rakkaat ottipellit säilyvät hyvässä kunnossa ja ottivärit tunnistaa vielä vuosienkin kuluttua.

Itse pesin kaikki vetopellit menneenä viikonloppuna ja kyllä ne oli kiva latota takaisin uistinrasiaan, kun kaikki kiilsivät upeissa väreissä. Itselläni kiilsi tietenkin lohenkiilto silmissä, mutta se onkin sitten jo toinen juttu;)

Vetopeltien pesua

Vetopellit kuivumassa

Ensimmäinen satsi kuivumassa

Suolainen merivesi pois Rhino- vetopelleistä

Puhdasta jälkeä

Välinehuolto kannattaa aina ja se on sijoitus kauaksi tulevaisuuteen. Näin pysyvät myös leikarit ja koukut hyvässä kunnossa, sillä koskaan ei tiedä milloin se ennätyslohi iskee siimanpäähän...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti