torstai 16. kesäkuuta 2016

VEX- siimapainot

Monenlaisia siimapainoja on tullut kokeiltua vuosien aikana, mutta oma suosikkini koko ajan on ollut ehdottomasti VEX- siimapainot. Pidän erittäin kätevänä tätä mekanismia, jossa kuppi avataan ja siima pujotetaan tämän väliin. Hyvin harvoin olen törmännyt siihen, että siima luistuisi painossa, pikemminkin tämä on ollut hyvin harvinaista.

VEX- siimapainot

Paino on myös nopea irroittaa silloin, kun kala on siiman päässä. Nosto ilmaan ja painallus peukalolla, niin paino irtoaa siimasta. Paino kuluttaa siimaa myös hyvin vähän ja en ole vuosien varrrella havainnut painoissa siimaa kuluttavia ominaisuuksia. Osassa uistelupainoista on se huono puoli, että ne kuluttavat siimaa tai niiden irroittaminen siimasta on vaivanloista. Tämä voi kostautua, kun siiman päässä on kerrankin se ennätyskala.
Vex- siimapaino on helppo irroittaa peukalolla painamalla


Vex- siimapainoja on saatavilla kokoluokissa 20-100g, jotka ovat käytetyimmät kokoluokat uistelussa. Jos esimerkiksi kelkkaan laittaa vetopeltejä tai vaikkapa kuhavaappuja, niin on järkevää lähteä uloimmasta reunasta painottamaan 20g rannan painosta aina lähimpään vieheeseen, johon laitetaan 100g paino veneen viereen. 
Väri painon pohjassa indikoi painoluokitusta


Vexi- siimapainot saat kätevästi kotimaisesta verkkokaupasta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti