sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Porin lohenuistelijoiden hotspotit 2016

Merilohikausi 2016 on ollut Porin merialueella paras miesmuistiin ja mikä parasta, niin lajin pariin on saatu paljon uusia harrastajia sekä venekuntia, joille Selkämeren ottipaikat ovat uusia. Länsikepistä ja majakasta puhutaan paljon ja nämä kiintopisteet löytyy helposti plotterista sekä merikartasta.

On kuitenkin muutamia alueita, jotka saattavat olla osalle uisteljoista vieraita. Esitellään kuvien kera muutama alue, joista lohia on nostettu erittäin paljon kauden 2016 aikana.

Saapasvaltio Italia
Ameeban muotoinen syvänne majakasta Länteen, jossa pääasiallinen syvyys on +50m. Tuulisina keväinä porukka ei aja niin paljon ulospäin merelle, joten nämä paikat jäävät vähemmälle pyyntipaineelle. Tänä vuonna kuitenkin sää oli mitä mainioin ja uistelijat pystyivät huoletta ajamaan ulos merelle. Monta isoa lohta on saatu syvänteen  ja erityisesti "saappaan kärki" on ison lohen paikka. Venekuntamme karkuutti tässä paikassa juuri ison mörön, jonka johdosta joudutaan vakavasti miettimään, että pitääkö ensi kaudella veneessä olla suuremmalla siimatilavuudella varustetut uistelukelat.
Italian syvänne

Saappaankärjistä voi napata ison lohen


Palkkakuoppa
En tunne ottipaikan nimen historiaa, mutta viittaisiko se siihen, että usein montulta "saa päivän palkkansa". Palkkakuoppa on Italiasta etelään ja muodoltaan hyvin pallomainen monttu. Kuopan ympäristö on kokonaisuudessaan erinomaista aluetta, uisteli kuoppaa sitten mistä ilmansuunnasta tahansa. Kauden 2016 aikana kuopan läheisyydestä on nostettu 2 kpl yli 20kg+ painoista merilohta. Joten puhutaan erinomaisesta kalapaikasta, josta tavoittaa ison nousulohen...
Palkkakuoppa


Palkkakuopan läheisyydessä kannattaa uistella

Sudenpää
Yksi vähemmällä huomiolle jäänyt alue on, palkkakuopan eteläpuolella olevan kanjonimainen alue keskellä 50m syvännettä.  Merikartalla tämä näyttää aivan sudenpäältä ja merellä ei pidä säikähtää, jos sumun keskellä kuuluu ulvontaa. Tämä ei ole mitenkään tavatonta...heh! Kanjonia on hyvä kiertää ympäri ja lohen tavoittaa yleensä sen reunoilta sekä välillä aivan keskeltä. Yllättävän vähän uisteltu paikka, kun huomioi alueen potentiaalin. Venemäärään nähden täältä on nostettu paljon lohta kuluneen kauden aikana.
Sudenpää

Säpin penkat
Uistelupaine painottui kaudella 2016 enemmän pohjoispäähän, Porin majakan tasolle. Monen, joka lähtee vesille Reposaaresta, kannattaa suhauttaa suoraan satamasta ulospäin ja aavistus etelää kohden. Säpin korkeudella on erinomainen penkanreuna, josta nousulohet uivat pomminvarmasti. Nykyisin uistelupaine on lähes olematon näillä alueille, joten täällä saa uistella rauhassa. Vähäiset venekunnat onnistuivat kuitenkin hyvällä prosentilla kyseisellä alueella ja komeita nousulohia nostettiin uisteluveneisiin. Itsekin aiomme panostaa jatkossa enemmän tähän alueeseen.

Säpin penkat

Nousulohen nousulinja

Uistelijoiden määrän kasvaessa löytyy tulevaisuudessakin varmasti uusia kalapaikkoja ja Selkämerellä riittää vielä koluamatonta lääniä. Toivotaan, että säät ovat myös tulevina keväinä suosiollisia, niin venekunnat pääsevät tutustumaan ulkomerellä oleviin ottipaikkoihin.

Kireitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti