torstai 16. kesäkuuta 2016

Ennätyslohi Ahvenanmaalta Rhino- vetopellillä

Sain eräänä iltana soiton, että Ruoskan venekunta oli lähdössä perinteiselle Ahvenanmaan reissulle. Alun perin puhe oli salakoista, mutta hetken päästä keskustelu kääntyi Rhino- vetopelteihin. Kehoitin kokeilemaan kyseisiä vetopeltejä ja, että niitä kannattaa sitten vetää kovaa 5km/h+. Merilohet ovat näistä tykänneet viime vuosina ja kovasta vauhdista. Peltien vetäminen oli uusi juttu Ruoskan venekunnalle, mutta selkeä kiinnostus asiaan oli syttymässä.

Vaikka olenkin henkeen ja vereen raksimiehiä, niin olen viime vuosina tullut siihen tulokseen, että raksiuistelu on parhaimmillaan sisävesillä. Olemme onnistuneet viime vuosina peltien kanssa hyvin merilohenuistelussa ja nopea vauhti antaa enemmän variaatioita. On raksille paikkansa merilohenuistelussakin ja saahan sillä hyvin kalaa, sitä en väitä. Ajankäytön sekä tuuliolosuhteet huomioiden uskon kuitenkin vetopeltiuistelun olevan monipuolisempaa ja mahdollistavan paremman haravoinnin kaloja etsittäessä. Kukin tyylillään ja minusta on tärkeää hallita molemmat osa- alueet.

Ruoskan venekunnalle lähti nippu Rhino- peltejä ja jäimme katselemaan erityisesti Rhino Lax XL peltiä värissä Furunkel. Olen saanut sillä eniten kaloja Rhinon väreistä ja samaan Ruoskakin ihastui. Sitten olikin aika venekunnan suunnata Ålandiaan...

Se oli sitten yksi ilta, kun puhelimeen saapui ensin kuva ja sen perään soitto - jumalauta nää pellithän toimii! Furunkel oli laitettu uloimmaksi kelkkaan uimaan 20g painon kanssa ja sitten olikin lähtenyt narulta. Parin kymmenen minuutin taistelun jälkeen veneessä olikin Ruoskan venekunnan uusi merilohiennätys, hopeakylkinen itämeren kaunotar, jolla oli elopainoa 14.5kg. Onnittelut uuden ennätyskalan johdosta. Reissun aikana merilohille oli myös maistunut Rhinon vetopelti värissä natural copper blue dolphin, joka on kyllä hieno väri. 

Uusi lohiennätys 14.5kg - Rhino Lax XL Furunkel

Lohi pistää hymyilyttämään


Sami pääsi vähän kutittelemaan lohta parrallaan

Vetovauhtia venekunta piti pelleillä noin 5 km/h nurkilla ja ensi vuonna sitten nähdään, että onko siiman päässä pellit vaiko raksit? 

2016 on antanut unohtumattomia hetkiä ja saaliita Itämeren alueella, tämäkin tarina on hieno osoitus siitä...

Kireitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti