tiistai 10. toukokuuta 2016

Lisää potkua vetopelteihin

Merilohet ovat selvästi jääneet tänä talvena syönnöstämään eri puolille Suomen sekä Ruotsin rannikkoa, sen sijaan että olisivat kaikki valuneet eteläiselle Itämerelle syönnöstämään. Tämä tarkoitti käytännössä sitä, että jo huhtikuusta lähtien esimerkiksi Selkämereltä on onnistuttu samaan hyvin syönnöslohia. Toukokuun alku puolestaan on ollut ehkä yksi parhaista Porin edustalla sitten viimeisen kymmenen vuoden ajanjaksolla. Lohta on saatu määrällisesti hyvin, niin pellillä kuin raksilla. Eivätkä nousulohet ole edes vielä saapuneet Selkämeren korkeudelle, joten paras aika on vielä edessä. Myös Ahvenanmaalta alkaa vähitellen kuulua... Siksi lohikuume käy kuumana ja erilaiset välineistöön liittyvät keskustelut.

Rhino vetopellit nousivat kauden 2015 aikana suuren kansan tietoisuuteen ja niillä saatiin mukavasti lohia eri puolilta Itämerta. Olemme saaneet paljon kyselyitä esimerkiksi aloittavilta merilohen uistelijoilta, että miten pellit kannattaa virittää. On muutama tärkeä asia, jotka kannattaa huomioida jotta Rhino- vetopelleistä saadaan paras teho irti. Tässä muutama vinkki:

Normaalisti vetopellit on varustettu yhdellä uistinrenkaalla, itse pellin sekä peräkoukun välillä. Tähän kannattaa ehdottomasti laittaa toinen uistinrengas, joka parantaa huomattavasti pellin uintia. Tämän jälkeen vetopelti ui huomattavasti eloisammin sekä kestää paremmin vetonopeutta. Uistinrenkaan tulee olla mallia erikoisvahva, koska tässä ei kannata kursailla ennätyslohen toiveissa. Rhinolta löytyy oma erikoisvahva uistinrengas, joka soveltuu hyvin saman malliston vetopelteihin.

Rhino vetopellit kannattaa varustaa kaksilla uistinrenkailla

Rhinolta löytyy oma erikoisvahva uistinrengas vetopelteihin

Toinen huomioitava asia on se, että vetopellissä kannattaa käyttää kunnon kuulalaakeroitua leikaria pellin etummaisessa uistinrenkaassa. Pelteihin kannattaa laittaa valmiiksi kunnon leikaria, niin pellit ovat heti valmiita rasiasta otettuna. Vetopeltihän sidotaan oikeaoppisesti siiman leikariin ja tässä välissä ei kannata käyttää lukkoja. Nämä eivät paranna pellin uintia, päinvastoin. Moni tykkää varmasti erikokoisista leikareista, itse suosin suuria leikareita. Rhinon mallistosta löytyvät vetopelteihin sopivat kuulalaakeroidut leikarit.

Vetopelti kannattaa varustaa kunnon kuulalaakeroidulla leikarilla

Rhinon omat erikoisvahvat kuulalaakeroidut leikarit sopivat pelteihin hyvin


Seuraavassa jutussa paneudumme tarkemmin vetopeltien koukutuksiin...


Kireitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti