keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Nässyllä alkaa tapahtumaan vedenlämmön ollessa 7- astetta

Moni on jo mahdollisesti nostanut veneensä ylös Näsijärvellä, vaikka paras aika alkaa vasta nyt. Vedenlämmön ollessa 8-10 astetta on yleensä hieman seesteisempi aika, jolloin kalantulo vaihtelee kovasti. Yksittäisinä päivinä kalaa voi tulla hyvin, mutta on hieman hakemista että ovatko jalokalat vielä selkävesillä vaiko rantapenkassa.

Esimerkiksi viime kaudella saimme 80% mittakaloistamme vedenlämmön ollessa 3-5 astetta, joka kertoo siitä, että Näsijärvi on kuitenkin pohjimmiltaan loppukauden paikka. Joulukuussa kannattaa ehdottomasti käydä vesillä niin paljon kuin vain mahdollista. Tällä hetkellä vedenlämmöt liikkuvat tuolla 6.5 asteen nurkilla, joka tarkoittaa sitä, että hyvällä tuurilla uistellaan vielä tammikuussa, todennäköisesti ainakin vielä joulun nurkilla.

Kun vedenlämmöt alkoivat olla 7- asteen nurkilla, niin tiesin että nyt on iskun paikka. Näin olivat muutamat muutkin tutut venekunnat analysoineet. Ensimmäinen venekunta avasi pelin edellisenä päivänä, joka tuotti 3kg järvilohen Näsinselältä. Järvilohi nappasi syvän päällä uitettiin täkyraksiin, jossa oli reilu vapautuspituus. Ottipaikalla vedensyvyys oli 33m.

Näsinselän kolmonen

Seuraavaksi oli meidän vuoro avata peli, ainoana erona se, että pyyntipaikkana oli Koljonselkä. Oli selvästi havaittavissa, että muikut alkavat parveutua rantojen läheisyyteen, mutta pysyvät vielä noin 15-25m vedessä. Vielä muikut eivät olleet aivan matalikoiden reunalla, mutta pian sekin aika tulee. Veto painotettiin vielä 20m lukemien päälle, jossa alkoi selvästi olla melkoisia parvia. Oli melkein ajankysymys, että koska kalaa alkaa tulemaan. Kala söi pitkin päivää hyvin, mutta nämä olivat pienempää kaliberia. Klo 13:00 räikkä ujelsi ja lohi oli ilmassa. Selvästi isomman puoleinen järvilohi - siitä ei ollut epäilystä! Järvilohi nappasi pinnassa uitettuun Anchovy Specialiin, jossa painotusta oli 10g. Vapautuspituus uloimmassa plaanarissa 100m. Useiden hyppysarjojen kautta lohi kellistettiin veneeseen. Kyseessä olikin pullea yksilö, jonka strategiset mitat olivat 67cm/ 4,1kg. Tämän mallisia järvilohia soisi olevan enemmänkin Näsijärvellä.
Koljon vankka järväri

Lumi kävi maassa Pirkanmaalla ja osa varmaan pelästyi, että tässäkö se vetokausi oikein oli? Seuraavan 10 päivän sääennusteet lupaavat hyvin lauhaa keliä, joten vetouistelijan näkökulmasta tämä tarkoittaa sitä, että vesille mars! Järvilohia on saatu erinomaisesti istutusmäärään nähden, mutta missä ovat taimenet? Tämän näyttää joulukuu...

Kireitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti