maanantai 9. marraskuuta 2015

2015 on houkutuslevyjen vuosi Näsijärvellä

Aikaisemmin houkutuslevy ja Näsijärvi eivät ole kuuluneet samaan lauseeseen. Nässyn kävijät eivät varmasti ole kaikkein kovimpia levyjen käyttäjiä ja asiaa on perusteltu milloin milläkin. "Vesi ei ole tarpeeksi kirkasta tai järven lohikalat ovat liian pieniä", on kuulunut monesti keskustelujen lomasta. Kuluvana kautena houkutuslevyjen käyttö on yleistynyt paljon Näsijärvellä ja kaloja on alettu saamaan levyjen takaa mukavasti. Erityisesti levyt ovat toimineet takilassa, kuten Nässyn Lohikunkkukin osoitti.

Levyä kannattaa kuitenkin uittaa myös sisimmässä plaanarissa, jossa se saa olla lyhyen vapautuspituuden sekä ison painon kanssa hyvin lähellä venettä. Tänään puhelimeen saapui kuva Näsinselän 70cm mittaisesta taimenesta, joka hoksahti täkyraksiin, jota uitettiin Okin houkutuslevyn takana. Sivuplaanari oli lähellä venettä lyhyellä vapautuspituudella, jossa oli painoa 150g. Houkutuslevyjä ei kannata unohtaa varastoon!

Vedenlämmön ollessa yli 8- astetta on kala vielä syvän veden päällä. Varsinaisten rantapenkkojen hinkkaamisen aika ei ole vielä, vasta kun vedenlämpö alkaa olemaan alle 7- astetta.

Kireitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti