tiistai 9. syyskuuta 2014

Näsijärven kuhakauden päätös 2014

Syyskuu näyttää olevan vielä täynnä aurinkoa, mutta henkisesti raksikalastaja aloittaa henkisen valmistautumisen syyskuussa jalokalapyyntiin ja on aika hyvästellä kuhankalastus. Elokuun lopussa teimme vimeisen viikonloppureissun Näsijärvelle kuhankalastuksen perässä ja yövyimme perinteisesti Peronsaaressa. 
Tällä kerttaa lähdimme koittamaan kuhaa matalasta, mutta painotusta annettiin olla reilusti. Kuhanveto painotettiin matalien pattien ympärille, jossa syvyyttä 5- 10m.

 Ottipaikkaa keväästä syksyyn

Liekö jjgikalastus innostunut poikaani Oliveria käyttämään hajusteita sekä syöttejä uistelussakin. Oliver oli sitä mieltä, että Dorado Tender toimii paremmin kuin koukussa on herkullinen lakupala;) Näin pinttynyt uistelija ei ole edes moista kokeillut, joten kokeilematta ei voi tietää...heh!

Dorado Tender + lakupala

Uistelussa matalassa tuotti ennätysmäärän kuhaa näin keskellä päivää. Noin parin, kolmen tunnin uistelun tuloksena oli puolentusinaa kuhaa, joten kyllä kuha matalassa viihtyy lämpimän veden aikaan. 

Kuhalle maistui HK

Kalamiehelle on mieluisaa roikottaa kalaa

Peronsaaren kallio

Peronsaaren syvänne on tunnettua ottipaikkaa


Kuhakausi 2014 oli Nässyllä lämpimästä kesästä huolimatta haasteellinen. Pienempää kuhaa tuli mukavasti, ajoittain vielä oikein paljonkin. Isompi kuha luokassa 3-5kg oli haasteellisempi saada siiman päähän ja muutaman kanssa olen aiheesta haastellut, joiden näkemys oli että veden lämmetessä näin lämpimäksi pintavedestä loppuu happi. Tämän johdosta isompi kala on passiivinen ja ei välttämättä oleile aivan pintakerroksessa. Monen pienen kuhajärven kalastajalle on tuttua joka kesän osalta, että tietyssä vaiheessa kuhankalastus menee aivan lukkoon. Alkukaudesta nässyltä nostettiin muutamia komeita kuhia ja kyllä syyskuu vielä kuhakuukaudeksi luokitellaan. Jokainen hetki vesillä on mahdollisuus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti