tiistai 5. elokuuta 2014

Lempäälän Kuokkalankoski

Juniori alkaa päästä kalastuksen makuun ja tänä vuonna mieli Oliver  jo koskikalastukseen. Itse aikanaan kalastelin ahkeraan Lempäälän Kuokkalankoskella, josta on tullut melkoinen kasa taimenia aikanaan nostettua sekä toutaimia kalasteltua. Koski on kokenut hienon muutoksen, mutta perusolemus on säilynyt. Koski koostuu kolmesta osiosta: Katepalin tehtaan viereinen koski, rautatiesillankoski hakkarissa sekä viimeinen koski museoraitilla ennen kuin koski laskee järveen. Huippusesonki koskella on luonnollisesti keväällä sekä syksyllä. Ajattelimme kuitenkin käydä tutustumassa koskeen ja suoristamassa siimoja. Oliver varustautui umpikelalla sekä Deadfish vaappujen avulla. Itse heittelin putkiperhoa spinflugamenetelmällä, josko syvänteessä olisi joku hereillä. Kalastimme Hakkarinkoskella sekä Katepalin viereisellä koskiosuudella.

Hakkarinkoski

Hakkarinkosken niska on kyllä hienon näköinen näin citykoskeksi. Annoin Oliverin heitellä täällä rauhassa ja pari kalaa Oliver onnistui tartuttamaan, mutta näitä ei vielä saatu näkösälle. Oliverin mielestä ne olivat taimenia, kalajuttuja vai kuinka?
Katepalin koski on hyvin moni-ilmeinen ja koskenkunnostus on onnistunut hienosti. Etenkin isot kivet tekevät koskesta hienon kalastaa ja tarjoavat kaloille suojapaikkoja. Aloitimme kalastuksen loppuliu`sta.

Katepal

Oliver innostui heittämään kivenuomia tarkasti sekä koskensivuhaaroja. Pian kalansyönti tuntui alkavan ja vapa taipuvan.

Deadfishiin napannut Ahven - 6cm väri SP

Seuraavaksi oli hauen vuoro napata Deadfishiin

Itse en ehtinyt lainkaan kalastaa, kun Juniori tempoi kalaa ylös

Kaikki huipentui siihen, että Oliver halusi heittää putkiperhoani hyrräkelalla. Avitan tässä hieman ja annoin pojan kelata setin ylös. No eikös siihenkin vielä Ahven napannut. Ei tässä isiä tarvita enää kuin haavimieheksi;) Tarkoitus on käydä tänä vuonna Kotkassa heittämässä korkeakosken kalastuslaiturilla, joten saas nähdä miten siellä käy...

Putkiperhoon haksahtanut ahven

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti