sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Quicksilver Captur pilothouse 675 varustelua osa 1

Quicksilverin varustelu alkaa olemaan hyvällä mallilla, ainoastaan lämmittimen sekä toisen kaikuluotaimen asennus jää kevääseen. Monia on erityisesti kiinnostanut veneen kaideasennukset, koska nykyveneissä ei ole vakiona takakaiteita lähes lainkaan. Myöskään kyseiseen veneuutuuteen ei ole tarjolla tehdasvalmisteista targaa vielä, joten nämä ovat varmasti Suomen ensimmäisiä.

Perusvarusteena veneestä löytyvät uimatikkaat, joita pitkin on helppo nousta veneeseen sen ollessa trailerilla. Itse pidän erityisesti veneen takaosasta, joka tuo merkittävästi lisätilan tunnetta.
Uimatikkaat helpottavat veneeseen nousuaErityisen tärkeää oli tehdä veneeseen sellaiset kaiteet, joihin saa hyvin kiinnitettyä vapaputkia, mukitelineitä, varustelaatikoita uistelutarvikkeille sekä luontevat paikat sähkötakiloille. Lisäksi kaiteiden tulee antaa turvaa veneessä liikkumiseen sekä veneeseen nousemiseen.
Kaiteet mukailevat veneen muotoa. Vapaputket sekä varustelaatikot mahtuvat hyvin paikoilleen.

Huomasin myös venettä hankkiessa, että kun veneeseen nousee uimatikkaita pitkin, niin tulisi tässä ehdottomasti olla yksi kaide, josta saa kunnolla kiinni. Myös haavimies voi pitää tästä tukevasti kiinni, kun haavitsee parikymppistä merilohta kyytiin;)
Tärkeä tukikaide niin veneeseen nousevalle kuin haavimiehellekin.


Kyseiseen venemalliin ei ole vielä montaa targakaarta tehty Suomenmaassa, joten tämän suunnitteluun käytettiin jonkin verran aikaa. Lipan muoto on hieman normaalista poikkeava, joten valmista tehdasmallia tähän ei vielä löydy. Tärkeää oli saada 14 vapaputkea mahtumaan sekä paikat plaanarikeloille siten, etteivät nämä ole sivussa kulkevien tiellä. Myös korkeuden piti olla sopiva, jotta lyhyet lohenkalastajat ulottuvat vapoihinsa;) Targakaaren saatavuudesta voit kysyä täältä.
14 vavan targakaari sekä plaanarimastot

Roster varustelaatikot ovat käteviä

Kireitä!

3 kommenttia:

 1. Terve!

  Minkälaiseen elektroniikka varusteluun päädyit? Samanlaisen veneen hankkineena on nyt tiukka mietintä autopilotin, karttaplotterin, kaiun sekä yhdistelmälaitteen asennuksessa taakse vapamiehelle.

  VastaaPoista
 2. Elektroniikan suhteen päädyin seuraaviin valintoihin:

  -Vanhasta veneestä siirtyi Lowrancen HDS-8 plotteri veneeseen. Tämä on itselleni riittävä.

  - Autopilotiksi valikoitui seuraava http://raymarine.fi/view/?id=8239

  - Tämän lisäksi veneeseen tuli cd- soitin + 6 kaiutinta. Vanhasta veneestä siirtyi Navman VHF.

  - Sähkötakiloissa luotetaan Scottyn Propackeihin, jotka ovat "elinikäisiä kumppaneita".

  - Seuraavaksi hankintalistalla ovat: lämppäri ja plotteri takatilaan.

  Kireitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve Timo!

   Kiitos vastauksesta. Taidamme lähteä itse rakentamaan "tyhjästä" lowrancen laitteilla venettä.

   Ps. Hyvän oloisesti toteutettuja ratkaisuja!
   Kireitä myös!

   Poista