lauantai 4. huhtikuuta 2015

Quicksilver Captur pilothouse 675 varustelua osa 2

Lyhyeksi jäänyt talvi alkaa olemaan takana, joten kevätauringon myötä katse kääntyy kohti venettä sekä merilohikauden alkua Selkämerellä. Lasten lätkä- ja voimisteluharrastukset pitivät blogin hiljaisena talvikautena, mutta nyt on taas aika aktivoitua.

Tällä kertaa kurkistetaan tarkemmin veneen sisään ja tutustutaan elektroniikka valintoihin. Lisäksi esittelyssä on veneen varustelutaso sekä ne erikoisvarusteet, joita suosittelen harkitsemaan.

Vielä vene ei ole täysin valmis, mutta puuttuvat varusteet ovat lähinnä hienosäätöä. Nämä eivät estä merilohen haavitsemista veneeseen;)

Sumput
Aikaisemmissa veneissäni ei ole ollut sumppuja ja olen monesti ihaillut niitä muissa veneissä. Tätä voi hyödyntää kalastukseen, sekä moneen muuhunkin. Vapautettava kala voi rauhassa kerätä voimiaan täällä, ennen kuin se lasketaan takaisin vapauteen. Quicksilver 675 erikoisvarustelluissa malleissa on 2 sumppua, jotka toimivat kiertovesitoiminnolla.

Sumppu nro 1

Sumppu nro 2


Jäähilesäiliö sekä painevesisuihku
Arjen luksusta tarjoaa myös oma erillinen tilansa jäähileelle, jossa voi pitää syöttikaloja. Kyseinen asti on kätevää täyttää vaikka ennen reissua tai uistelukilpailun yhteydessä. Täällä täkykalat säilyvät pitkään käyttökelpoisina ja tarve erilisille kylmäboxeille vähenee. Toinen asia mistä erityisesti perheen "naisväki" antaa yleensä moitteita, on uisteluveneen siisteys. Uuteen veneeseen halusin ehdottomasti painevedellä toimivan käsisuihkun, jotta veneen siivoaminen reissun jälkeen on helppoa esimerkiksi satamassa. Tiedä sitten onko tällä vaikutusta "nalkutuksen" määrään, vai onko se vakio...heh!

Jäähilelokero

Käsisuihku

Takiloiden asettelu
Takilapuolta Quicksilverissä hoitavat "elinikäiset kaverukset" Scottyn Propackit, jotka ovat sähköllä toimivia. Takilat siirtyivät vanhasta veneeseen uuteen ja olen ollut näihin tyytyväinen. Jos johonkin vaihtaisin, niin sitten tarjolla pitäisi olla jotain konkreettista uutta, kuten esimerkiksi DigiTroll. Sähkötakiloiden pistokkeet on vielä asentamatta ja nyt olen saanut OPM:ltä tarvittavat asennusmateriaalit. Vanhat "plugit" jäivät edelliseen veneeseen, kun en viitsinyt niitä irroittaa. Loppusyksystä takilat eivät vielä olleet käytössä, mutta merilohikauteen takilat otetaan käyttöön.

Scotty Propack jalustat paikoillaan

Säilytystilaa varusteille
Onko säilytystilaa koskaan liikaa, ei kai? Quicksilverin suunnittelussa on huomioitu säilytystilat niin hyvin, kuin vain kyseinen tila antaa myöden. Takatilassa on säilytystilaa varusteilla, joka sopii etenkin uistelijoiden osalta takilankuulille, uistelupainoille jne. Erityisesti pikkulaatikoita on useita, jotka soveltuvat veneilyssä tärkeiden varusteiden säilyttämiseen. Itseäni ilahduttaa erityisesti se, että saan laitettua vavat taitettuna cabiinin lattian alapuoliseen säilytystilaan. Näin ne ovat poissa silmistä, kun käyttö on muuta kuin uistelua.

Takatilan lattian säilytystilaa

Cabinin lattian alapuolinen säilytyslokero

Kaikki uisteluvavat saadaan taitettuna "pois silmistä"

Cabinin säilytyslokero nro 1

Cabinin säilytyslokero nro 2

Repsikan penkin säilytyslokero

Tilaa pelastusliiveille ja muille


Elektroniikka- asennukset
Veneessä keskeisessä roolissa ovat Lowrancen plotteri, Raymarinen autopilotti, Navman VHF- radio sekä CD- soitin + kaiuttimet. Vanhasta veneestä siirtyi Lowrancen HDS-8 plotteri, joka riittää meille hyvin. Pidän elektroniikasta, mutta en pohjaa kalastusfilosofiaani täysin elektroniikan varaan. Paikkatuntemus sekä luonnon kiertokulun seuraaminen on monesti tärkeämpää, kuin viimeisin softaversio. Perusmukavuudet veneestä tulee löytyä ja niiden on tarkoitus helpottaa kalastusta. Kuluvan vuoden aikana veneeseen asennettaan lämmitin sekä toinen plotteri takatilaan. Tämän jälkeen kaikki tarvittava löytyy veneestä.

"työpöytä"

Vhf- radio sijoitettiin oikeaan yläkulmaan


Jatkossa palaamme vielä asennuksiin sekä on varmaa, että veneeseen ilmestyy aina kaikenlaista. Laitan näistä päivityksiä, kun liikun kameran kanssa veneessä. 

Lopuksi pieni "koeajovideo" loppusyksyltä 2014. Mercury pitää mukavaa murinaa;)

Kireitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti