torstai 19. marraskuuta 2009

Lauhan sään ansiosta kausi jatkuu Näsijärvellä

Toissa viikolla alkoi jo hieman hirvittää, että joko tämä kausi alkaa olla pulkassa vaikka vasta päästiin alkuun
Mutta ei, vaikka vedet ovat viilentyneet niin lauha jakso takaa sen, että kyllä tässä vielä mennään useampi viikkoa uistellen. Mitä luultavammin tuonne joulukuulle saakka, jolloin ne todelliset joulukalat nostetaan...

Tänään ei todellakaan ollut "ennakko-olosuhteiden" mukaan mikään kalakeli. Matalapaine senkun jatkui laskuaan ja järvi oli aivan rasvatyyni. Mutta kun päivä on lyöty lukkoon, niin silloin on järvelle mentävä. Hieman etukäteen spekuloimme, että koska pintavesi on jäähtynyt jo lähemmäs 4- astetta, niin on taas aika kaivaa isommat painot esiin. Ei sentään mitään murkuloita, mutta usein on huomattu että veden jäähtyessä "hyisiin lukemiin" sukeltavat kalatkin hieman alemmas, jossa sijaitsee hieman lämpimämpi vesikerros. Paljon painoa ei tarvita, mutta tuollaiset 30-50gr ajavat asiansa.

Aamupäivästä pienemmät kalat olivat syönnillä, mutta nekin syvemmältä 3-5m syvyydeltä. Yksi parempi plaanarin peruutus oli, mutta tämä kala irtosi.
Aikansa haeskelimme paikkoja, jonka jälkeen ajauduimme kokeilemaan hyvännäköistä penkkaa joka laskee isoon syvänteeseen. Alue on tunnettu ottialue, josta 90- luvulla nostettiin karmaisevan kokoisia järvilohia. Nykyään nämä 5-7kg painoiset järvilohet ovat äärimmäisen harvinaisia näsijärvessä ja on se asia näin, että jotain tartttis tehdä. Istutusmäärät ja alamitat kuntoon, niin meillä on käsissä hieno järvi kalastuksen suhteen.
No tämä ottipenkka näytti taas sen, että mistä oli nimensä saanut. Anchovy Special erikoisvärissä S.M Special sai jälleen erään järvilohen pauloihinsa ja hetken kuluttua veneeseen haavittiin 62cm mittainen järvilohi.


Loppupäivä antoi vain pientä kalaa, mutta huonoista ennakkoasetelmista huolimatta 8 tapahtumaa pitivät miehet virkeinä päivän mittaan.
Tosin olihan loppuun aikamoista jännitystä, koska sumu valtasi koko Näsijärven. Alussa näkyvyys oli 20m, josta se sitten vähitellen muuttui noin 1-3m näkyvyydeksi. Normaaliin siirtymään, johon yleensä menee 20min kului nyt 1,5h aikaa. Aikamoista plotteritähystystä se oli ja kerran näimme mustan veneen peräaallot, mutta veneessä ei ollut lainkaan valoja. Suosittelen harkitsemaan kunnon valaistusta vesille liikuttaessa.
Onneksi Siilinkarin valot ohjasivat veneen lopulta kotisatamaan Naistenlahteen...
Loppu hyvin, kaikki hyvin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti