torstai 5. marraskuuta 2009

Kylmien kelien erikoisvärit testikäytössä marraskuun alussa.

Nopeammin kuin sitä mahtaa uskoakaan, niin vedet ovat viilentyneet ennätystahtia. Näsijärven vesi on laskenut alle 6-asteen ja tämä on harvinaista marraskuun alussa. Mutta vetouistelijan näkökulmasta tämä tarkoittaa, että nyt on se aika vuodesta, jolloin vesillä pitää olla ellei jopa "asua"

Kun vesi viilenee 5-6 asteiseksi, niin täkyraksin pyytävyys paranee koko ajan entistä enemmän. Muutama hyvä nyrkkisääntö pätee loppukauden raksiuisteluun, jotka ainakin meidän venekunnilla ovat toimineet erittäin hyvin. Vetovauhtia tulee laskea, jos se alkusyksystä on käväissyt 3-3.3km/h nurkilla, niin nyt se on syytä laskea 2.5-2.7km/h luokille. Vesi on kylmää, kalat kankeampia, joten hidas vetovauhti yhdistettynä "miedon" laiskaan salakan pyörähtelyyn ovat yleensä onnistumisen avaimet.

Loppukauden kylmä vesi ja muikun kutu saavat yleensä tietyt värit toimimaan toisia paremmin. Tällä kertaa testissä oli nimen omaan loppukauteen suunniteltuja erikoisvärejä S.M Special sekä Oliver Special. Molemmat värit ovat useiden värien yhdistelmiä, jotka on hiottu kalastavaan sävyyn.

Testipäivän erittäin reipas tuuli oli laittanut kalan aktiiviseksi ja päivän aikana käytimme veneen sisäpuolella jalokalat 62,60 ja 58cm. Viimeinen päästettiin takaisin kasvamaan ja muut kalat rikastuttavat Samin + Jussin ruokapöytiä. Ja kuten ennakkoon olimme epäilleetkin, niin S.M ja Oliver Special koituivat kalojen viimeiseksi suupalaksi. Näsijärvessä tuntuu tällä hetkellä olevan kohtuullisesti 60cm mittaista kalaa, joten pitänee alamittaa nostaa loppukaudeksi 70cm tuntumaan, niin nämä hyvässä kasvussa olevat istukkaat saavat kasvaa kohti 5-6kg mittoja. Haastan muutkin miettimään tätä asiaa...

Ensi viikolla taas uutta yritystä.

Päivän saalistaEi kommentteja:

Lähetä kommentti