lauantai 10. lokakuuta 2009

Team TR Products Nässyllä

Päästiin kuin päästiinkin la:na järvelle kalaan, vaikka mutkia tuntui olevan matkassa enemmän kuin kalareissulle sallisi ja edellisiltana oli pelko koko päivän peruuntumisesta. Lauantaiksi oli luvattu kohtuullista keliä, vaikka pieni pelko liiankin kirkkaasta kelistä oli olemassa. Päivästä tulikin kirkas, mutta onneksi tuulta oli sen verran että kala oli jossain määrin aktiivinen.
Poikkeuksellinen kylmä jakso oli tehnyt sen, että 10.10 Näsijärven vesi oli jo viilentynyt 9.6 asteeseen. Tätä ei ole kyllä tapahtunut useaan vuoteen, jos taaksepäin katselee.

Kaikuluotaimesta oli selvästi havaittavissa, että kala alkaa pikku hiljaa parveutua ja mm muikut hakeutua kutupaikoilleen. Kuitenkin kala oli vielä hieman syvemmällä, koska aivan pinnassa parvia ei näkynyt.
Lähdimme kuitenkin kokeilemaan ahkerasti takiloilla, sekä laajalla sivuarsenaalilla. Kauaa ei tarvinnut uistella vehkeiden laskun jälkeen, kun lähimmäistä plaanaria jo vietiin. Mutta perskules haukihan se siellä oli ja samoissa kuore/muikkuparvissa tämä "vihernieriäkin" herkutteli.
Seuraavaksi lähti vihaisesti takilasta 12m syvyydestä, mutta tämä kala ei pysynyt kiinni. Tämän jälkeen teimme tuttavuutta muutamiin tyypillisiin näsijärven taimeniin, jotka olivat tuollaista 50cm kokoluokkaa. Kuten aiemmin on tullut todettua, niin erittäin hyvässä kunnossa nämä taimenet ovat joten usko tulevaisuuden isoihin taimeniin on kova.

Keli tuntui vain kirkastuvan entisestään, joten teimme pikaisia vaihtoja ja raksihupuiksi vaihdettiin kirkkaan kelin special värit. Erityisesti P.M. Special väri tuntui keräävän luottoa venekuntamme keskellä. Kyseinen väri on Mäntylän Pasin suunnittelema ja väri on hioutunut muotoonsa vuosien saatossa kokemuksen myötä. Pian maalari saa loihdittua näitä enemmänkin, joten saamme uusia special huppuja verkkokaupan puolelle.

Virityksen jälkeen kaarros ottipaikalle ja juuri penkan reunalla kaiummainen plaanari jäi vauhdikkaasti 50m taakse. Tämän jälkeen pääsimme väsyttämään kalaa kohti venettä ja tällä kertaa kala ei hyppinyt lainkaan vaan otti yllättävän vauhdikkaita spurtteja taakse sekä sivulle. Tasaisen pumppauksen jälkeen kala haavittiin veneeseen ja koko paljastui mukavaksi yllätykseksi. Tiesimme kalan olevan kookas, mutta aina sitä on vaikea arvioida etukäteen. Taimen oli erittäin paksu ja täynnä vastasyötyä kuoretta. Näytti sinne sekaan kuitenkin iso salakka mahtuvan, jota uitettiin P.M. Special Achovy erikoisvärissä. Jo etukäteen herkulliselta vaikuttanut väri tuntui taimenta miellyttävän.

Taimen sai pappia ja päätyi juhlapöytään vieraiden iloksi. Pituutta Näsijärven "kuoreimurilla" oli 66cm ja painoa 3,49kg. Muutama kuva kalasta tuli räpsäistyä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti