sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Tammikuussakin pystyi Näsijärvellä uistelemaan - Tammikuu 04.01.2012

Nässyn aallot olivat edelleen jäistä vapaana, joten vuodenvaihteen jälkeen tarjoutui harvinainen tilaisuus lähteä tammikuiselle uistelulle Näsijärvelle. Entinen ennätys on ollut joulun nurkilla, joten haasteeseen oli pakko tarttua. Tällä kertaa vesille lähdettiin Havusalmen Jarin Eaglella.

Aluksi koitimme venettä vesille mustalahdesta, mutta siellä olikin jäätä jo jonkin verran. Sama ilmiö oli havaittavissa Merimarinan puoleisella luiskalla. Sitten jäikin jäljellä Naistenlahden lämmitetty luiska, johon olisi alun pitäenkin mennä. Sieltä on hyvä vene laskea vesille. Näitä ei liikaa ole Näsijärvellä.

Suunnitelmana oli kokeilla Näsinselkää, jossa tänä vuonna ei oltu vielä vierailtu. Taas edellisiltainen tarkastelu karttaan, paljasti näiden kahden selän suuret erot. Näsinselkä on täynnä houkuttelevia patteja aivan keskelläkin selkää, kun taas koljonselkä kätkee syvyyksiinsä valtavat syvännealueet. Ihmeen vähän kuulee Näsinselän uistelijoiden saaliista, sekä ihmetyttää koljonselän väenpaljous. Itse panostaisin Näsinselän herkullisiin patteihin, ja näin aion tehdäkin.

Keli oli tammikuisena tiistaina kohtuullisen tuulinen, ei kuitenkaan myrskyinen, kuten oli luvattu seuraavaksi päiväksi. Onneksi välillä pääsi livahtamaan Eaglen lämmitetyn hytin puolelle, niin tämä tuntui todella hyvältä. Kyllä näillä keleillä "raksinvirittäjän" sormet ovat kovilla.

Päivä konkretisoitui noin 40 min jaksoon, jossa veneeseen tuli peräjälkeen 2 taimenta ja hetken päästä yksi järvilohi. Nämä kaikki alamittaisia, jotka laitettiin takaisin ensi kauden kasvua varten. Tulipahan se järvilohikin, selkää täytyi vaihtaa kun ne tuntuivat koljonselältä kadonneen. Tosin Jari huomautti ettei lohta tullut kaudelle 2011, kun vuosi oli ehtinyt välissä vaihtua=)

Se oli nyt tässä ja keväällä taas tavataan nässyn aalloilla.

Lämmitetty ja valaistu luiska - näitä lisää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti