perjantai 13. heinäkuuta 2012

Kymijoen korkeakosken lohivuodesta odotetaan parempaa

Viimeiset pari vuotta on Etelä- Suomen parhaalla lohijoella, Kymijoella ja etenkin Korkeakoskella, ollut hiljaisempaa lohentulon suhteen. Syitä on haettu lämpimistä kesistä, vähäisistä virtauksista sekä istukkaiden vaihtumisesta nevalaisista Torniojoen kantaa oleviksi. Totuus löytyy varmaan jostain näiden asioiden yhteistekijöistä - tai sitten luontaisesta vaihtelusta.

Kesä 2012 näyttää muuten otolliselta, koska joessa on hyvin vettä ja se on pysynyt sopivissa lämpötiloissa. Lisäksi Suomenlahden uistelusaaliit tukevat sitä, että lohta näyttäisi olevan kohtuullisesti. Se kuinka paljon kymijokeen nousee kesällä 2012, niin tämä selviää syyskuuhun mennessä. 

Ensimmäiset parikymmentä lohta on kammettu laiturille ja lohta on noussut jokeen vähän "dieselmäisesti", noin muutama kala on laiturille nostettu vuorokauden aikana. Keskipaino on myös ollut hieman alhaisempi, koska yleisimmät kalat ovat olleet noin 8kg luokkaa. Kympin kaloja odotellaan ja itse uskon heinäkuun lopun olevan se "kuuma- aika". Näin on ainakin hyvä uskoa.


Vahteran Niko yritti nousulohta muutaman reissun verran, mutta ylös asti sitä ei vielä saatu. Kunnes tänään puhelimeen saapui viesti "kutosen kirkkaasta" nousulohesta. Fileet matkaavat kuulemma PK- seudulle, jossa ne tarjoillaan uusien perunoiden kera=) Punainen putkiperho oli jälleen kerran kymiläisellä vastustamaton. Allekirjoittanut aloittelee kymin kautta ensi viikolla ja heinäkuun lopussa joella vietetään pidempi rupeama.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti