tiistai 9. heinäkuuta 2013

Back to basics - kuhanuistelua Näsijärvellä

Maanantaina päästiin kuhajahtiin Näsijärvelle parin vuoden tauon jälkeen. Tällä kertaa teemana olivat perusasiat, mistä homma itse asiassa lähti 90- luvulla. Nyt unohdettiin iso vene kotiin ja turhat hienoudet. Nyt keskityttiin ketterään kuhanpyyntiin ja pienemmällä veneellä päästiin kopaisemaan paikkoja, jotka isolla veneellä kierretään kaukaa. Takilat myös unohdettiin kotiin, 10 vapaa sai riittää tällä kertaa.

Vesille kaarrettiin noin yhdeksän maissa ja kuhansyönti olikin juuri käsillä. Alkoi oli erittäin aktiivista kuhansyöntiä ja noin kymmenen aikaan oli jokaisessa vavassa kuha kiinni. Vauraimman tuntuista jo otettiin sisään, mutta siima löystyi peräaallossa ja se kuha menetettiin. Valtaosa kuhista oli tuollaista 45cm mittaista, mutta kaksi näistä oli ruokakalan kokoista. Kun täällä tuntui olevan pientä kuhaa, niin kaarroimme syvänteeseen. Meille kertyneen kokemuksen mukaan isot kalat saadaan syvän päältä, ei karikoilta.
Ottipaikan kaartaminen tuotti ensiksi neljä kappaletta haukia, joten laji oli väärä. Yksi hauista laittoi jo hieman kampoihinkin. Painoa vihertävällä pedolla oli 3.5kg.

Dorado Deadfish 10cm väri P - Hauen kiduksissa

Lopulta kun löysimme ajolinjat, niin syvänteen päältä iski Deadfishiin illan isoin kuha. Plaanari peruutti mukavasti ja hieman toivoimme vieläkin vauraampaa kuhaa. No tästä on kuitenkin hyvä avata kausi. Vedenlämmöt luokkaa 17.8 - 18.6 astetta. Paras syönti klo 21-22.30. Iso kuha tuli 23:30.Tulevana viikonloppuna on Näsin Uistelu, joten varmasti kuhaa nousee puntarille. Ja onhan sitä näsijärvestä tänä kesänä noussut oikein mukavasti, isoakin tuollaista 4-5 kg kalaa. Kisat jäävät meiltä väliin, mutta kireitä kisaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti